Haettu sivustolta 22.11.2024
- Keitossa käytetyn riistan maku mehevöityy nesteessä.
- Sinihomejuusto tuo oman makunsa keittoon mikä miellyttää sinihomejuuston ystäviä.
- Muut voivat käyttää muitakin kypsennyksen kestäviä juustoja (ei venyviä!).
- Muista laittaa makaronit keittoon valmistuksen loppuvaiheessa ettet keitä niitä liikaa. Keitossa voi käyttää myös perunaa.
Ainekset 6-8:lle annosta
400
g
purjosipulia
500
g
riistan paistia tms. lihaa ohuina suikaleina
5-6
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita tai öljyä
1
tl
pippurirouhetta
1
l
vettä
2
kasvisliemikuutiota
200
g
sinihomejuustoa
½
l
maitoa tai kermamaitoa
1-2
rkl
persiljaa
Ohje
-
Puhdista purjo ja suikaloi se viipaleiksi sekä esivalmistele liha suikaleiksi. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota siinä purjosipulisuikaleet ja hienonnetut valkosipulinkynnet sekä lihasuikaleet. Mausta pippurirouheella.
-
Lisää vesi ja kasvisliemikuutiot ja anna kiehahtaa. Lisää makaronit ja murusta sinihomejuusto sekaan. Anna kiehua 8 min. Lisää (kerma)maito ja persilja ja anna keiton vielä kiehahtaa.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Reseptissä mukana
Kokeile myös näitä reseptejä
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R
Kommentteja ja keskustelua