Haettu sivustolta 22.11.2024
- Poronkäristyslihasta voi valmistaa muutakin ruokaa kuin perinteistä käristystä perunamuusin kera.
- Poronkäristyspata on helppo ja nopea tehdä.
- Käristyksestä saa ruokaisemman ja täyteläisemmän makuisen lisäämällä joukkoon ohraa ja sulatejuustoa.
- Poronkäristyslihaa kannattaa ostaa pakastimeen varalle sellaiselle päivälle, kun ei jouda mennä kauppaan.
Ainekset 4-6:lle annosta
1-2
rkl
rasvaa
n.700
g
poronkäristyslihaa (pakaste)
2-3
sipulia (tai 200 g pakastesipulikuutioita)
1
l
vettä
2
rkl
riistafondia tai 2 lihaliemikuutiota
1
tl
rouhittua musta- tai maustepippuria
200
g
Koskenlaskijajuustoa tai kermaa
(1
tl
suolaa)
Ohje
-
Kuumenna rasva padassa. Paahda siinä kohmeinen poronkäristysliha ja sipulirenkaat. Lisää vesi, fondi, ohrasuurimot ja pippurirouhe. Anna kypsyä 20-30 min.
-
Lisää pataan juusto tai kerma ja nauti kuumana. Maista ja lisää halutessasi suolaa.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Reseptissä mukana
Kokeile myös näitä reseptejä
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R
Kommentteja ja keskustelua