• Poronkäristyslihasta voi valmistaa muutakin ruokaa kuin perinteistä käristystä perunamuusin kera.
  • Poronkäristyspata on helppo ja nopea tehdä.
  • Käristyksestä saa ruokaisemman ja täyteläisemmän makuisen lisäämällä joukkoon ohraa ja sulatejuustoa.
  • Poronkäristyslihaa kannattaa ostaa pakastimeen varalle sellaiselle päivälle, kun ei jouda mennä kauppaan.

Ainekset 4-6:lle annosta

1-2
rkl
rasvaa
n.700
g
poronkäristyslihaa (pakaste)
2-3
sipulia (tai 200 g pakastesipulikuutioita)
1
l
vettä
2
rkl
riistafondia tai 2 lihaliemikuutiota
1
tl
rouhittua musta- tai maustepippuria
200
g
Koskenlaskijajuustoa tai kermaa
(1
tl
suolaa)

Ohje

  1. Kuumenna rasva padassa. Paahda siinä kohmeinen poronkäristysliha ja sipulirenkaat. Lisää vesi, fondi, ohrasuurimot ja pippurirouhe. Anna kypsyä 20-30 min.

  2. Lisää pataan juusto tai kerma ja nauti kuumana. Maista ja lisää halutessasi suolaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.