Ainekset 4:lle annosta

2
sipulia
2
porkkanaa
pala lanttua
pala palsternakkaa
pala selleriä
30-50
g
kuivattuja tatteja, suppilovahveroita tai muita sieniä tai 1-2 dl pakastettuja sieniä
1
pkt
poronkäristyslihaa
1-1,3
l
vettä
musta- tai maustepippuria
suolaa
persiljaa

Ohje

  1. Jos käytät kuivattuja sieniä, liota niitä 10-30 minuuttia ennen keittoon lisäämistä. Kaada myös liotusliemi keittoon. Kuori ja paloittele kasvikset. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää joukkoon jäinen poronkäristysliha ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi. Kuori muodostunut vaahto.
  2. Lisää joukkoon ohrasuurimot ja paloitellut kasvikset ja sienet. Anna kiehua hiljalleen 35 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ja halutessasi muutamalla murskatulla katajanmarjalla. Ripottele sekaan persiljaa. Nauti keitto ruisleivän tai Myllyn Paras Lihapasteijoiden kera.

VINKKI: Jos olet kiireinen, osta pari pussia pakastekeittojuureksia ja 1-2 pss pakastekeittoperunoita.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.