Haettu sivustolta 12.2.2025
Ainekset 4:lle annosta
2
sipulia
2
porkkanaa
pala lanttua
pala palsternakkaa
pala selleriä
30-50
g
kuivattuja tatteja, suppilovahveroita tai muita sieniä tai 1-2 dl pakastettuja sieniä
2
rkl
kokonaisia ohrasuurimoita (esikypsytettyjä)
1
pkt
poronkäristyslihaa
1-1,3
l
vettä
musta- tai maustepippuria
suolaa
(1-2
kuivattua katajanmarjaa)
persiljaa
Ohje
- Jos käytät kuivattuja sieniä, liota niitä 10-30 minuuttia ennen keittoon lisäämistä. Kaada myös liotusliemi keittoon.
- Kuori ja paloittele kasvikset.
- Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää joukkoon jäinen poronkäristysliha ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi. Kuori muodostunut vaahto.
- Lisää joukkoon ohrasuurimot ja paloitellut kasvikset ja sienet. Anna kiehua hiljalleen 35 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ja halutessasi muutamalla murskatulla katajanmarjalla. Ripottele sekaan persiljaa.
- Nauti keitto ruisleivän kera.
VINKKI: Jos olet kiireinen, osta pari pussia pakastekeittojuureksia.
Resepti:
Kati Nappa
Kokeile myös näitä reseptejä
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R
Kommentteja ja keskustelua