Trifle on lasikulhoon koottava jälkiruoka. 

Kokoa trifle kerroksittain lasiseen maljaan tai annoslaseihin tai -kuppeihin. Trifle onkin paitsi helppo, myös kaunis jälkiruoka.

Ainekset 4:llle korkeisiin laseihin, esim. 4 kpl jalallista viinilasia annosta

Riisipuuro haudutuskattilassa: (1½ litraa)
l
maitoa, kookosmaitojuomaa tai mantelimaitojuomaa
1
tl
suolaa
Sekahedelmäkiisseli: (n. 1,3 litraa)
1
l
vettä
200
g
kuivattuja sekahedelmiä
1
dl
rusinoita
1
dl
luumuja
½
dl
sokeria
1
kanelitanko
½
dl
perunajauhoja
2
dl
omena- tai appelsiinituoremehua
Trifle-jälkiruokamaljat:
n. 4
dl
jäähtynytttä riisipuuroa
200
g
sitruunarahkaa (1 tlk)
½
dl
sukaattia (50 g)
1
rkl
sitruunamehua
n. 4
dl
jäähtynyttä sekahedelmäkiisseliä
n. 2
dl
piparimurua
Pinnalle:
murskattuja pipareita
sukaattia

Ohje

  1. Sekoita kylmän riisipuuron joukkoon rahka, sukaattipalat ja sitruunamehu.
  2. Murskaa pipareita pieneksi muruksi monitoimikoneessa, morttelissa tai leivinpaperin päällä kaulimen alla.
  3. Kasaa trifle-annokset juoma- tai viinilaseihin. Lisää ainekset kerroksittain: ensin kerros sekahedelmäkiisseliä, sitten kerros riisi-rahkaa ja kerros piparimurua. Toista sama niin, että pinnalle tulee piparimurua ja sukaattia koristeeksi. Tarjoile heti tai säilytä jälkiruokia viileässä ennen tarjoilua.

HUOM: Jos sinulla ei ole riisipuuroa valmiina, valmista ensin täyteläinen riisipuuro:

  1. Laita haudutuskattilan pohjaosaan n. 1/3 kattilaa vettä ja anna sen kiehahtaa. Laita vesiosan päälle sisäkattila ja mittaa siihen maito ja riisi. Laske 1 tunnin kypsymisaika siitä, kun kattilan sisäosassa oleva maito poreilee (kiehuu). Mikäli haluat nopeuttaa kypsymistä, laita kattilaan kuumennettu maito (esim. mikroaaltouunissa). Ota liedestä teho pois päältä, kun puuro on kypsynyt tunnin. Anna puuron hautua kattilassaan vielä n. 20 minuuttia. Mausta puuro lopuksi suolalla.
  2. Nauti riisipuuroa heti lämpimänä esim. sekahedelmäkiisselin kanssa.
  3. Anna lopun puuron jäähtyä. Tarvitset noin 1/3 haudutetusta puurosta trifle-jälkiruokaan.

HUOM: Jos sinulla ei ole sekahedelmäkiisseliä valmiina, valmista se näin:

  1. Mittaa kattilaan vesi, sekahedelmät, rusinat, luumut ja sokeri. Lisää myös kanelitanko ja anna seoksen kiehahtaa ja kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Sokeri keitinvedessä estää hedelmiä hajoamasta. Varo sekoittamasta hedelmiä rikki.
  2. Valmista suurus: sekoita perunajauho kylmään tuoremehuun juomalasissa haarukalla. Valuta tasainen suurus ohuena nauhana kiehuvaan sekahedelmä-vesiseokseen puuhaarukalla sekoittaen. Kun kiisseli alkaa uudelleen kuplia, nosta kattila heti pois liedeltä.
  3. Kaada kiisseli tarjoilukulhoon. Sirottele kiisselin pinnalle hiukan sokeria, joka estää kuorettumisen. Nauti kiisseliä heti tai jäähtyneenä riisipuuron kanssa.
  4. Tarvitset noin 1/3 jäähtyneestä sekahedelmäkiisselistä trifle-jälkiruokaan.

VINKKI: Aikuisten jälkiruoka-annoksien sekahedelmäkiisselin voi maustaa pienellä määrällä rommia tai likööriä. Kokeile myös riisipuurosta valmistettavaa appelsiiniriisiä!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.