Valmista tuoreista kesämarjoista suklainen, herkullinen mannajälkiruoka tai –välipala.

Jos tarjoilet triflen jälkiruokana, tarjoile samalla myös kaurakeksejä, välipalaan voi riittää keksimurut pelkästään pohjaan.

Trifle (tai myös triffle) on alunperin englantilainen, monikerroksellinen jälkiruokavanukas. Pohjalla on keksejä tai kakkua, joka kostutetaan meheväksi. 

 

Ainekset 6:lle annosta

Pohjalle:
Väliin:
n.4
dl
marjoja (mansikoita, mustikoita tai herukoita survoksena)
Välikerrosvaahto:
1
tlk
kevyt kuohukermaa (2½ dl)
1
tl
kaakaojauhetta
1
rkl
sokeria
Päälle:
marjoja

Ohje

  1. Leivo paketillinen Kauramurotaikinaa pitkiksi keksitikuiksi. Sulata Kauramurotaikina ja leikkaa pitkiksi suikaleiksi. Voit myös pyörittää suikaleisiin hieman kierrettä. Paista pitkät suikaleet sellaisenaan leivinpaperin päällä 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
  2. Valmista Kauramannapuuro pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää puuroon kaakaojauhe ja sokeri ja jäähdytä.
  3. Murusta osa tikuista annosmaljojen tai juomalasien pohjalle. Laita päälle ohut kerros marjasurvosta.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahto jäähtyneeseen puuroon varovasti sekoittaen. Jaa vaahtoa annoskulhoihin marjasurvoksen päälle. Koristele marjoin sekä keksitikuin.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Jukka Pakarinen / Otavamedia

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.