Valmista tuoreista kesämarjoista suklainen, herkullinen mannajälkiruoka tai –välipala.
Jos tarjoilet triflen jälkiruokana, tarjoile samalla myös kaurakeksejä, välipalaan voi riittää keksimurut pelkästään pohjaan.
Trifle (tai myös triffle) on alunperin englantilainen, monikerroksellinen jälkiruokavanukas. Pohjalla on keksejä tai kakkua, joka kostutetaan meheväksi.
Leivo paketillinen Kauramurotaikinaa pitkiksi keksitikuiksi. Sulata Kauramurotaikina ja leikkaa pitkiksi suikaleiksi. Voit myös pyörittää suikaleisiin hieman kierrettä. Paista pitkät suikaleet sellaisenaan leivinpaperin päällä 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Valmista Kauramannapuuro pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää puuroon kaakaojauhe ja sokeri ja jäähdytä.
Murusta osa tikuista annosmaljojen tai juomalasien pohjalle. Laita päälle ohut kerros marjasurvosta.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahto jäähtyneeseen puuroon varovasti sekoittaen. Jaa vaahtoa annoskulhoihin marjasurvoksen päälle. Koristele marjoin sekä keksitikuin.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Jukka Pakarinen / Otavamedia
Kommentteja ja keskustelua