Appelsiiniriisi on täyttävä jälkiruoka ja siihen voi käyttää riisipuuron tähteet.

Kuohkean lempeä maku syntyy appelsiinin, kerman ja mausteiden liitosta. 

Tarjoile appelsiiniriisi kylmänä.

Ainekset 4-6:lle annosta

4
dl
maitoa tai kookosmaitoa
1
appelsiinin mehu
1
dl
appelsiinimarmeladia
1
dl
mantelilastuja
1
tl
vaniljasokeria
1-2
tl
kardemummaa tai inkivääriä
3-4
appelsiinia
2
dl
kuohukermaa
appelsiininkuorisuikaleita

Ohje

  1. Keitä riisit pakkauksen ohjeen mukaan valitsemassasi nesteessä (laita kattilaan ensin vesi ja lisää sen joukkoon maito tai kookosmaito), Pitkäriisiä 20 min tai Jasmiiniriisiä 10 min. Lisää appelsiinimehu. Anna jäähtyä, lisää marmeladi ja mantelilastut, mausta.

  2. Pese appelsiinit hyvin. Raasta tai leikkaa kuoren pinnalta esim. kuorimaveitsellä muutama ohut suikale jälkiruoan koristeeksi. Kuori appelsiinit valkoinen osa poistaen. Lohko viipaleiksi ja saksi paloiksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi. (Mikäli haluat lopputuloksesta kuohkeamman, voit käyttää 4 dl kuohukermaa). Sekoita vaahtoon maustettu riisi ja appelsiinipalat. Jaa appelsiiniriisi annosmaljoihin. Ripottele pinnalle appelsiininkuorisuikaleita. Tarjoa appelsiiniriisi kylmänä. 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.