Trifle on jälkiruokakakku, joka kootaan annosmaljaan. Voit tehdä triflen yhteen isoon annosmaljaan tai useampaan pienempään.
Kauramurotaikinakekseistä murustettu pohja antaa mukavan rapsakan rakenteen triflelle.
Katso video ohjeen alta, kuinka trifleä valmistettiin Terveys-messuilla Oivallusten keittiössä. Korvaa videolla käytetty Kauramurotaikina Pyöreällä Kauramurotaikinalla.
Sulata Kauramurotaikina ja leikkaa pitkiksi suikaleiksi. Pyöritä suikaleet tangoiksi, niihin saa jäädä hieman kierrettä. Paista pitkät suikaleet sellaisenaan leivinpaperin päällä 200-asteisessa uunissa 7–9 minuuttia.
Valmista kauramannapuuro pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää puuroon mantelilastut ja sokerit, jäähdytä. Vatkaa sillä aikaa kerma erikseen vaahdoksi. Lisää 3 dl:aan jäähtynyttä puuroa kermavaahto varovasti sekoittaen.
Pätki osa murotaikinatikuista annosmaljojen tai juomalasien pohjalle. Laita päälle kerros lakkoja.
Jaa vaahtoa annoskulhoihin marjasurvoksen päälle. Koristele marjoin sekä keksitikuin.
VINKKI: Mausta lakat liköörillä, niin saat lisää makua. Jouluinen trifle syntyy helposti riisipuurosta!