Rapujuhlien aikaan voit tarjota rapuja myös ihanan piirakan muodossa. Tässä piirakassa on käytetty isoja pakastettuja katkarapuja, joista on poistettu pyrstö. Voit käyttää myös pieniä katkarapuja tai suolaliemeen säilöttyjä katkarapuja valutettuna.

Ainekset 8 annosta

250
g
isoja katkarapuja
100
g
kirsikka- tai miniluumutomaatteja
1-2
valkosipulinkynttä
tuoretta tilliä maun mukaan
2
dl
ruokakermaa
1
dl
maitoa
3
kananmunaa
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
100-150
g
juustoraastetta

Ohje

  1. Ota ruis-kaura piirakkataikina huoneenlämpöön ja anna taikinan sulaa, kunnes se on käsiteltävää.
  2. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  3. Paista pohjaa 225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 10 minuuttia.
  4. Laita esipaistetun pohjan päälle katkaravut, puolitetut kirsikka- tai miniluumutomaatit ja hienonnettua valkosipulia sekä tilliä.
  5. Sekoita kulhossa ruokakerma, maito, kananmunat, suola, mustapippuri ja juustoraaste.
  6. Kaada seos piirakkavuokaan muiden täytteiden päälle.
  7. Jatka paistamista 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on kiinteä ja kauniin värinen.
  8. Tarjoa mielellään hieman lämpimänä.
Resepti:
Hellapoliisi

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.