Haettu sivustolta 22.11.2024
Tuhti, mutta lempeän makuinen herkkupiirakka, jonka onnistumisen edellytyksenä on, että notkistelet purjon huolella ja ajan kanssa pehmeäksi.
Ainekset 6:lle annosta
Täyte:
2
rkl
voita
2
purjoa 2 cm:n renkaina
2
dl
kuohukermaa
1
dl
creme fraichea
1
kananmuna
3
keltuaista
300
g
kuorittuja pakastekatkarapuja sulatettuna
50
g
cheddar-juustoa raastettuna
Ohje
- Kauli taikina normikokoiseen irtopohjavuokaan.
- Hauduttele purjot voissa ja tilkassa vettä pehmeiksi välillä sekoitellen, 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Pistele taikinaan haarukalle reikiä ja esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa levinpaperi ja paino taikinan päällä 10 minuuttia. Poista paperi ja paista vielä toiset 10 minuuttia. Anna jäähtyä ja lusikoi purjot paistetun pohjan päälle.
- Sekoita yhteen kerma, creme fraiche ja kananmuna, keltuaiset. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita mukaan katkaravut. Levitä täyte tasaiseksi kerrokseksi purjojen päälle ja ripottele pinnalle juusto.
- Paista purjo-katkarapupiirakkaa uunissa 40 minuuttia. Anna jäähtyä parikymmentä minuuttia ennen tarjoamista.
Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen
Reseptissä mukana
Kokeile myös näitä reseptejä
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R
Kommentteja ja keskustelua