Haettu sivustolta 22.11.2024
Ainekset noin 8 annosta
Pohja
100
g
juustoraastetta (esim- emmental-mozzarella)
100
g
voita
2
rkl
kylmää vettä
Tomaatti-fetasalaatti
½
dl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
sriracha-kastiketta *)
400
g
minitomaatteja
½
pientä punasipulia
1
ruukku
basilikaa
125
g
feta- tai salaattijuustoa
1
nippu
jääsalaattia
Ohje
*) Varovainen annostelu - lisää enemmän, jos haluat tulisuutta. Huomaa, että maut tasaantuvat, jos salaatti tarjoillaan vasta seuraavana päivänä.
- Tee pohja irtopohjavuokaan (24 cm) tai käytä tavallista piirakkavuokaa, jonka vuoraat leivinpaperilla. Piirakan leikattavuuden vuoksi se kannattaa nostaa pois vuoasta tarjoilua varten.
- Yhdistä kulhossa kaurajauhot ja juustoraaste. Nypi sekaisin voin kanssa. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
- Painele taikina jauhoja apuna käyttäen voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
- Paista pohjaa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ja nosta vuoasta tarjoilulautaselle.
- Sekoita kastike yhdistämällä oliiviöljy, murskattu valkosipulinkynsi ja sriracha-kastike.
- Halkaise minitomaatit, hienonna punasipuli ja silppua basilika. Yhdistä keskenään ja sekoita joukkoon kastike. Murenna/kuutioi joukkoon feta ja kääntele varoen sekaisin. Anna maustua jääkaapissa.
- Kokoa piirakka laittamalla pohjan päälle jääsalaatinlehtiä ja tomaatti-fetasalaatti kastikkeineen. Pinnan voi koristella silputulla basilikalla tai basilikanlehdillä.
Vinkki: Tee pohja valmiiksi pakastimeen. Valmista salaatti jääkaappiin jo edellisenä päivänä.
Resepti:
Kinuskikissa
Reseptissä mukana
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R
Kommentteja ja keskustelua