Ainekset noin 8 annosta

Pohja
100
g
juustoraastetta (esim- emmental-mozzarella)
100
g
voita
2
rkl
kylmää vettä
Tomaatti-fetasalaatti
½
dl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
sriracha-kastiketta *)
400
g
minitomaatteja
½
pientä punasipulia
1
ruukku
basilikaa
125
g
feta- tai salaattijuustoa
1
nippu
jääsalaattia

Ohje

*) Varovainen annostelu - lisää enemmän, jos haluat tulisuutta. Huomaa, että maut tasaantuvat, jos salaatti tarjoillaan vasta seuraavana päivänä.

  1. Tee pohja irtopohjavuokaan (24 cm) tai käytä tavallista piirakkavuokaa, jonka vuoraat leivinpaperilla. Piirakan leikattavuuden vuoksi se kannattaa nostaa pois vuoasta tarjoilua varten.
  2. Yhdistä kulhossa kaurajauhot ja juustoraaste. Nypi sekaisin voin kanssa. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
  3. Painele taikina jauhoja apuna käyttäen voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  4. Paista pohjaa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ja nosta vuoasta tarjoilulautaselle.
  5. Sekoita kastike yhdistämällä oliiviöljy, murskattu valkosipulinkynsi ja sriracha-kastike.
  6. Halkaise minitomaatit, hienonna punasipuli ja silppua basilika. Yhdistä keskenään ja sekoita joukkoon kastike. Murenna/kuutioi joukkoon feta ja kääntele varoen sekaisin. Anna maustua jääkaapissa.
  7. Kokoa piirakka laittamalla pohjan päälle jääsalaatinlehtiä ja tomaatti-fetasalaatti kastikkeineen. Pinnan voi koristella silputulla basilikalla tai basilikanlehdillä.

Vinkki: Tee pohja valmiiksi pakastimeen. Valmista salaatti jääkaappiin jo edellisenä päivänä.

Resepti:
Kinuskikissa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.