Tämä pekoni-sienipiirakka on täynnä makua, kun kantarellit tai suppilovahverot yhdistyvät täydellisesti pekonin kanssa. Piirakkapohja valmistuu Myllyn Paras Emännän Täysjyväkaurajauhoista, voista ja juustoraasteesta, luoden herkullisen ja ravitsevan pohjan.

Täytteen mehevät sienet ja rapea pekoni muodostavat makuparin, jota maustettu tuorejuusto ja ranskankerma rikastuttavat. Raastettu parmesaani ja kananmunat sitovat täytteen yhteen ja antavat sille upean rakenteen. Tämä pekoni-sienipiirakka sopii täydellisesti niin illanistujaisiin kuin juhlapöytäänkin!

Kokeile ja ihastu!

Ainekset 6-8 palaa annosta

Pohja:
100
g
voita tai leivontamargariinia
1
dl
juustoraastetta
1
rkl
vettä
Täyte:
1
l
kantarelleja tai suppilovahveroita
1
rkl
voita
1
sipuli
120
g
pekonia
200
g
maustettua tuorejuustoa (esim. kantarelli)
150-200
g
ranskankermaa
2
kananmunaa
1
dl
raastettua parmesaania

Ohje

  1. Nypi kaurajauho, rasva ja juustoraaste murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija noin 26 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin täytteiden valmistamisen ajaksi.
  2. Kuumenna voi pannulla ja lisää pannulle puhdistetut sienet sekä hienonnettu sipuli. Paista, kunnes sienistä irtoava neste haihtuu ja sipuli hieman kuullottuu.
  3. Paista pekonisiivut ja laita ne hetkeksi talouspaperin päälle lautaselle. Katko tämän jälkeen pekonisiivut pieniksi paloiksi.
  4. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma keskenään. Sekoita joukkoon kananmunat. Raasta parmesaani hienoksi raasteeksi ja lisää se seokseen. Sekoita täytteeseen myös sienet ja pekoni. Levitä täyte piirakkapohjan päälle.
  5. Paista 200 °C uunin alatasolla noin 35–40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pohja kypsä.
Resepti:
Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.