Raparperipiirakka syntyy kätevästi valmiiseen, pyöreään piirakkataikinaan. Tässä reseptissä on kaksi vaihtoehtoista täytettä. Valitse näistä jompi kumpi tai molemmat! Ensimmäinen vaihtoehto on pehmeä kermaviilitäyte, joka tasoittaa raparperin kirpeyttä. Toinen vaihtoehto on rapea kauramurutäyte.

Raparperipiirakka kannattaa paistaa uunin alimmalla tasolla, jotta pohja kypsyy. Kun raparperikausi on ohi, voit käyttää samaa reseptiä, mutta vaihtaa raparperit vadelmiin, mustikoihin, kirsikoihin, luumuihin, omenoihin, puolukoihin tai karpaloihin. 

Ainekset pyöreä piirakkavuoallinen, halkaisija 24-28 cm, noin 8 annosta

Päälle:
n.½
l
pieniä raparperipaloja
Täyte 1: Kauramurutäyte
1
dl
voi- tai margariinisulaa
1
dl
fariinisokeria tai hunajaa
Täyte 2: Kermaviilitäyte
2
dl
kermaviiliä, turkkilaista jogurttia, smetanaa tai ranskankermaa (kevytkin käy)
1
muna
1
dl
juoksevaa hunajaa
1
tl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Ota taikina sulamaan n. ½ tuntia ennen käyttöä tai sulata hetki erittäin varovasti mikroaaltouunissa.

  2. Levitä piirakkataikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle ohuet raparperiviipaleet, jotka olet pilkkonut puhtaista, kuorituista raparperin varsista. 

  3. Valitse täyte 1 tai 2. 

  4. Sekoita täytteen ainekset ja levitä täyte tasaiseksi piirakan päälle. Paista raparperipiirakkaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30–40 min, kunnes piirakka saa kauniin värin.

  5. Tarjoile murupäällysteinen piirakka jäätelön tai vaniljakastikkeen kera. 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.