• Tuorepuuro syntyy kätevästi ilman puurohiutaleiden keittämistä.
  • Saat vaihtelua tuorepuuroihin käyttämällä erilaisia hiutalesekoituksia.
  • Katso video ohjeen alta, kuinka Rakel Liekki ja Arja Savela valmistavat tämän tuorepuuron.

Ainekset 1:lle annosta

1
dl
rasvatonta (laktoositonta) piimää tai jogurttia
1
dl
mansikkasurvosta
½
dl
raparperihilloketta
(tummaa sokeria)
Raparperihilloke:
500
g
raparperia
1
dl
vettä
4
dl
hillosokeria
Pinnalle:
1
dl
tuoreita mansikoita
sitruunamelissanlehtiä

Ohje

  1. Valmista ensin raparperihilloke. Puhdista ja kuori raparperit, pilko kattilaan. Lisää vesi ja anna kiehahtaa, lisää hillosokeri. Anna kiehua hiljalleen aluksi kannen alla, jotta raparperit mehustuvat. Poista kansi ja anna kiehua vielä noin 10 minuuttia. Kaada seos puhtaaseen lasipurkkiin. Peitä kannella ja anna jäähtyä viileässä yön yli. Hillo kiinteytyy kunnolla vasta jäähtyessään.

  2. Aloita tuorepuuron valmistaminen sekoittamalla piimä tai jogurtti, hiutaleet, mansikkasurvos ja raparperihilloke kippoon. Lisää halutessasi sokeria, varsinkin jos survos on sokeritonta.

  3. Anna seoksen vetäytyä yön yli jääkaapissa tai ainakin aamutoimien ajan ennen syömistä. Tarjoile mansikoiden kera.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.