Valmista raparperipaistos kuten omenakaurapaistos, mutta laita omenoiden tilalle raparperia.

Lisäämällä raparperi-kaurapaistokseen banaania, saat siitä hieman makeamman ja miedomman. Voit jättää banaanin myös pois tai korvata sen itse tehdyllä omenasoseella.

Paistos onnistuu niin uunissa kuin mikrossakin.

Tarjoile raparperipaistos vaniljakiisselin, rahkan tai jäätelön kanssa.

Ainekset noin 6:lle - uunissa tai mikroaaltouunissa annosta

Paistos:
n.5
dl
raparperinvarsia viipaloituna
1
tl
kanelia tai kardemummaa
2-3
banaania
100
g
voita tai margariinia (tarvittaessa laktoositonta)
dl
fariini- tai tummaa sokeria
Vaniljakiisseli:
4
dl
(laktoositonta) maitoa
1
rkl
sokeria
2
rkl
perunajauhoja
1
dl
(laktoositonta) maitoa
1
kananmunan keltuainen
1
tl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Kuori raparperit, viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi ja levitä viipaleet voideltuun uuninkestävään paistosvuokaan. Viipaloi myös banaanit ja laita ne raparperien päälle. Ripottele päälle kanelia tai kardemummaa. Sulata rasva, sekoita siihen ohjeen loput ainekset. Levitä seos vuokaan palojen päälle.
  2. Kypsennä raparperipaistos 200-asteisen uunin alatasolla n. 20-25 min tai mikroaaltouunin täysteholla (n. 800 W) n. 10 min. Tarjoile paistos vaniljakiisselin tai jäätelön kanssa. Mikäli valmistat laktoosittoman paistoksen, katso että myös lisukkeet ovat laktoosittomia.
  3. Valmista vaniljakiisseli kattilassa tai mikrossa seuraavasti. Kuumenna maito kiehuvaksi teflonkattilassa liedellä tai lasikulhossa mikroaaltouunissa (täydellä teholla n. 3-4 min, katso välillä). Lisää sokeri ja kaada maitoon liuotettu perunajauho nauhana hyvin sekoittaen kiehuvaan maitoon. Ota kattila pois liedeltä heti, kun kiisseli sakenee. Sekoita lopuksi kastikkeeseen keltuainen ja vaniljasokeri. Anna kastikkeen jäähtyä.

VINKKI: Tämä herkkupaistos elää kesän yli! Vaihda paistokseen aina satokauden ykköstuote, jota on saatavilla. Eli ½ litraa raparperia voi korvata vastaavalla määrällä mansikoita, vadelmia, mustikoita, omenia, luumuja, puolukoita jne. Muista myös mahtava, klassinen kaura-omenapaistos.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.