Tuttu omenapaistos valmistuu näppärästi myös mikrossa.

Kun puolitat määrät, saat yhden tai kahden hengen talouksille mainion jälkiruoan, joka ei vaadi uunin lämmitystä.

Ainekset 4:lle annosta

4-6
omenaa (hapokasta)
100
g
margariinia (tai voita)
1
dl
fariinisokeria
1
tl
kanelia
Vaniljakiisseli kattilassa:
7
dl
maitoa tai laktoositonta maitojuomaa
3
rkl
sokeria
2-3
rkl
perunajauhoja
1
muna
2
tl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Valmista ensin vaniljakiisseli. Sekoita kylmään maitoon sokeri ja perunajauhot (teflon-kattilassa). Kuumenna maito sekoittaen kiehuvaksi niin, että se sakenee. Ota kattila pois levyltä, sekoita kiisseliin muna ja vaniljasokeri.
  2. Lohko kuoritut omenat voideltuun uuninkestävään paistosvuokaan.
  3. Sulata rasva ja jäähdytä. Sekoita rasvaan sokeri, kaneli ja kaurahiutaleet sekä vehnäjauhot taikinaksi. Levitä seos omenalohkojen päälle. Kypsennä mikroaaltouunin täysteholla (800 W) n. 10 min. Tarjoile vaniljakiisselin tai jäätelön kanssa.

VINKKI! Jos aikaa on enemmän ja käytössäsi on uuni, kannattaa kokeilla taivaallista, klassista kaura-omenapaistosta!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.