Valmista ensin vaniljakiisseli. Sekoita kylmään maitoon sokeri ja perunajauhot (teflon-kattilassa). Kuumenna maito sekoittaen kiehuvaksi niin, että se sakenee. Ota kattila pois levyltä, sekoita kiisseliin muna ja vaniljasokeri.
Sulata rasva ja jäähdytä. Sekoita rasvaan sokeri, kaneli ja kaurahiutaleet sekä vehnäjauhot taikinaksi. Levitä seos omenalohkojen päälle. Kypsennä mikroaaltouunin täysteholla (800 W) n. 10 min. Tarjoile vaniljakiisselin tai jäätelön kanssa.
VINKKI! Jos aikaa on enemmän ja käytössäsi on uuni, kannattaa kokeilla taivaallista, klassista kaura-omenapaistosta!
Todella kätevä resepti! Minulla ei ollut voita, joten laitoin rypsiöljyä, ja hyvää tuli niinkin (lisäsin ripauksen suolaa). Vaniljakiisselin sijaan käytin lisukkeena vaniljasokerilla maustettua jogurttia. Tein puolikkaan annoksen pieneen vuokaan ja olisi tehnyt mieli syödä kerralla koko satsi...!
Lapsuudesta tuttu helppo resepti, tämä oli joskus painettuna kaurahiutalepaketin kylkeen, ja sitähän oli heti pakko kokeilla. Myöhemmin piti taikinaa jopa tehdä ylimääräinen naposteluvara... Todella herkullista!
Tämä omenapaistos on ollut kauan lempiherkkuni. Todella ihanaa, syksyistä herkkua. Olen ennen tehnyt tätä uunissa, mutta nyt löysin tämän ja tässähän säästyy aikaakin! Saman makuista, eli todella hyvää! :)