Mustikkapaistos on iki-ihanaa, se on monen eri-ikäisen herkku.

Oman säväyksensä paistokselle antaa itse kerätyt mustikat, sekä tietysti kylmä jäätelö tai vaniljakastike!

Ainekset uunivuoallinen, halkaisija 25-30 cm annosta

Paistospohja:
1
tl
leivinjauhetta
1
dl
fariinisokeria
1
dl
pullomargariinia
1
muna
Täyte:
n.5
dl
pakastemustikoita (450 g)
Muruseos:
½
dl
pullomargariinia
1
dl
fariinisokeria

Ohje

  1. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää muut aineet ja sekoita taikinaksi. Painele se jauhotetuin käsin voidellun (ja ruishiutaleilla leivitetyn) paistos- tai piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

  2. Levitä päälle jäiset mustikat. Sekoita muruseoksen ainekset ja ripottele seos mustikoiden päälle.

  3. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 min. Maistuu jälkiruoaksi sellaisenaan, vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

VINKKI: Voit käyttää myös puolukoita tai marjaseoksia.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.