Ainekset pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 28-30 cm, noin 6-8:lle annosta

½
tl
leivinjauhetta
125
g
margariinia tai voita
1
muna
1
dl
kevytkermaa tms.
Täyte:
150
g
savukinkkua suikaleina
50
g
purjosipulia suikaleina
200
g
emmental-juustoraastetta
3
munaa
1
tlk
smetanaa (n. 1,2 dl)
1
rkl
persiljaa
½
tl
paprikajauhetta
tl
hienonnettua valkopippuria

Ohje

  1. Sekoita leivinjauhe kulhossa jauhoihin. Sekoita jauhoihin pehmeä rasva hyvin. Lisää sekaan muna ja kerma ja sekoita taikinaa sen verran, että se on tasaista. Taputtele taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin.

  2. Sekoita täytteen ainekset ja kaada täyte taikinan päälle. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 25 min.

 

VINKKI: Myös kalkkunaleike suikaleina tai tonnikala sopivat hyvin piirakkaan.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Vinkit

Kokeile myös klassista kinkkupiirakkaa, johon voi kätevästi käyttää vaikkapa joulukinkun tähteet!

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.