Katso reseptin alapuolelta lyhytvideolta, miten tämä kätevä piirakka tehdään!

Ainekset pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 26-30 cm annosta

Pohja:
Täyte:
10
cm
purjosipulia renkaina
150
g
saunapalvikinkkua suikaleina
1
paprika (punainen)
100
g
mozzarella- tai emmental-juustoraastetta
2
munaa
1,5
dl
ranskankermaa (1 tlk)
1
tl
mustapippurirouhetta
1
tl
paprikajauhetta
½
dl
tuoretta hienonnettua persiljaa

Ohje

  1. Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Levitä pohjalle purjosipulirenkaat sekä kinkku- ja paprikakuutiot.
  2. Sekoita juustoraaste, munat, ranskankerma ja mausteet kulhossa ja kaada seos täytteiden päälle.
  3. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 25-35 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

VINKKI: Tämä piirakka onnistuu myös jauhelihalla, lisää tällöin 1 tl suolaa. Kokeile myös Myllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinalla, niin saat rukiisen pohjan.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Vinkit

Kokeile myös klassista kinkkupiirakkaa, johon voi mainiosti käyttää esimerkiksi joulukinkun tähteet!

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.