Kinkku-paprikapiirakka on ihana suolainen piirakka, jonka voi tarjoilla juhlissa tai iltapalalla. Jos tarjoilet piirakan kanssa salaattia, saat koottua salaatista ja piirakasta myös herkullisen lounasannoksen. Kinkkupiirakka on ihana värikäs, sillä täytteessä on runsaasti vihreitä yrttejä sekä punaista paprikaa. Ne antavat täytteeseen värin lisäksi myös herkullista makua.

Osa täytteen kinkusta, paprikasta sekä yrteistä kannattaa myös ripotella piirakan päälle ennen paistamista, jolloin valmiista piirakasta myös näkee mitä täytettä piirakka sisältää. Suolainen piirakka on myös raikkaan näköinen, kun pinta on värikäs. Suolaisia piirakoita paistaessa, kannattaa piirakan pintaa suojata tarvittaessa foliolla tai leivinpaperilla paiston aikana. Näin piirakka jää päältä kauniin näköiseksi, eikä täyte tummu liikaa.

Ainekset annosta

Täyte:
200
g
saunapalvikinkkusiivuja
100
g
punaista paprikaa
2
kpl
kananmunia
3
dl
kermaa
100
g
mozzarella-juustoraastetta
½
tl
rouhittua mustapippuria
½
dl
tuoretta hienonnettua persiljaa
½
dl
tuoretta hienonnettua ruohosipulia
(suolaa)

Ohje

  1. Sulata piirakkataikina paketin ohjeen mukaisesti.
  2. Painele sulanut taikina piirakkavuoan (noin 24-26cm) pohjalle ja reunoille
  3. Valmista täyte hienontamalla kinkkusiivut, paprika, persilja ja ruohosipuli.
  4. Levitä noin puolet edellisistä piirakkapohjan päälle.
  5. Sekoita kulhossa kerma, kananmunat, juustoraaste sekä mustapippuri. Lisää tarvittaessa suolaa.
  6. Kaada seos piirakkapohjan päälle ja ripottele loput hienonnetusta kinkusta, paprikasta, persiljasta ja ruohosipulista.
  7. Paista kinkkupiirakkaa 200 asteisessa uunissa noin 40 minuutin ajan, tai kunnes piirakka on kypsä. Suojaa tarvittaessa piirakan pintaa paiston aikana foliolla, jotta piirakan pinta ei tummu liikaa.
Resepti:
Taru Vihavainen

Vinkit

Kokeile myös klassista kinkkupiirakkaa, johon voi mainiosti käyttää esimerkiksi joulukinkun tähteet!

VINKKI: Tämä piirakka onnistuu myös jauhelihalla, lisää tällöin 1 tl suolaa. Kokeile myös Myllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinalla, niin saat rukiisen pohjan.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.