Nyt on aika katsoa pakastimeen: vieläkö sinulla on jäljellä viime kesän marjasatoa? Helppo ja ihana tapa on laittaa marjat rahkamarjapiirakkaan, jonka pohjana käyttää valmista pakasteena saatavaa, täyteläisen makuista Kauramurotaikinaa.
puolukoita, herukoita, vadelmia, karhunvatukoita, mustikoita tai lakkoja
1
tlk
rahkaa (200 g)
1
tlk
kermaa (2 dl)
2
munaa
1
dl
sokeria
1
rkl
vaniljasokeria
Koristeeksi:
marjoja, joita täytteessä
sitruunamelissan lehtiä
Ohje
Ota taikina sulamaan n. ½ tuntia ennen käyttöä. Levitä pakastetaikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Levitä päälle marjat (mikäli pakaste, niin käytä jäisinä) ja sekoita muut täytteen aineet keskenään ja kaada marjojen päälle.
Paista rahkamarjapiirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla n. 20-30 min. Voit halutessasi koristella rahkamarjapiirakan vielä tuorein marjoin ja yrtein, esim. sitruunamelissanlehdin.
VINKKI 1: Katso myös perinteisen rahkapiirakan resepti!
VINKKI 2: Voit myös tehdä murotaikinan itse, ohje löytyy tästä linkistä.
Kannattaa seurailla paistumista. Meidän uunin 200 astetta on ihan jotain muuta kuin pitäisi... Kiertoilmalla pitää laittaa vähän reilut 150, jotta paistuu piirakat, joiden ohjeessa 200 astetta paistolämpätila. Jos paistan 200 asteessa, niin reunat on kyllä kypsiä, mutta keskellä raakaa taikinaa.
Ihanan helppo ja yksinkertainen. Koska en ole mestari leipuri, niin tämmöisille resepteille on käyttöä. Niin yksinkertainen että on tullu tehtyä piirakkaa jo pariin otteeseen reilun viikon sisällä.