Tämä marja-rahkapiirakka on täydellinen yhdistelmä raikkaita marjoja ja kermaista rahkatäytettä. Piirakkapohjaan voit käyttää Myllyn Paras Pikakaurahiutaleita tai Pikakaura+Kuitu Hiutaleita. Halutessasi voit käyttää myös Myllyn Paras Pyöreää Kauramurotaikinaa nopeuttamaan valmistusta.
Täytteeseen tulee marjaseosta tai mustikoita, rahkaa (tai kermaviiliä), sokeria, muna ja vaniljasokeria, jotka tekevät siitä ihanan pehmeän ja maukkaan. Voitele piirakkavuoka margariinilla tai voilla ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita ennen taikinan levittämistä.
Koristele piirakka halutessasi valkosuklaalla tai tarjoile lakritsi- tai kinuskikastikkeen kera. Tämä herkullinen piirakka riittää noin kahdeksaan annokseen ja sopii mainiosti niin arkeen kuin juhlaan.
Ainekset 1 piirakkavuoka, halkaisija n. 26-28 cm, noin 8 annosta
Ohje
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Leivitä vuoka: voitele iso piirakkavuoka rasvalla ja ripottele rasvan päälle ohut kerros hiutaleita, ravistele ylimääräinen pois.
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.
- Lisää kaurahiutaleet vaahtoon.
- Mittaa erikoisvehnäjauhot omaan kippoon, sekoita joukkoon leivinjauhe.
- Sekoita seos taikinan joukkoon.
- Lisää jäähtynyt sulatettu rasva taikinaan, sekoita tasaiseksi.
- Levitä pehmeä piirakkataikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille lastan avulla.
TAI
- Sulata pakastepiirakkataikina. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille käsin.
- Levitä pohjalle marjaseos tai mustikat. Jos marjat ovat pakasteena, laita ne jäisinä piirakkapohjan päälle.
- Laita pohja marjoineen paistumaan 200-asteisen uunin alimmalle tasolle 10 minuutiksi.
- Sekoita sillä aikaa rahka, sokeri, muna ja vaniljasokeri. Voit myös käyttää maustettua vanilja- tai valkosuklaarahkaa, vähennä tällöin muun sokerin määrää.
- Kaada täyte esipaistuneen pohjan ja marjojen päälle.
- Jatka paistamista 200-asteisen uunin keskitasolla 20–30 minuuttia.
Vinkki: Herkutteluhetkinä voit rouhia päälle valkosuklaata tai pursottaa päälle lakritsi- tai kinuskikastiketta.
Kommentteja ja keskustelua