Ainekset pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm annosta

Täyte:
150
g
savukinkkua suikaleina
150
g
mozzarella-juustoraastetta
2
munaa
1
dl
(kevyt) smetanaa tai ranskankermaa
1
tl
paprikajauhetta
½
dl
tuoretta hienonnettua basilikaa
½
tl
valko- tai mustapippuria
2
tomaattia
(kapriksia tai oliiveja)
basilikaa

Ohje

  1. Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti.
  2. Levitä päälle savukinkkusuikaleet ja juustoraastetta. Sekoita muna, smetana ja mausteet ja levitä seos vuokaan. Viipaloi tomaatit ohuiksi renkaiksi ja asettele ne piirakan päälle (sekä kaprikset tai oliivit).
  3. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika. Koristele basilikalla.

VINKKI: Onnistuu myös savukalkkunalla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.