Vohveleita voi tarjota niin suolaisina kuin makeina.

Jos valmistat suolaisia vohveleita, jätä sokerit pois taikinasta.

Suolaisen täytteen saat helposti yhdistämällä maustettua tuorejuustoa ja jotain kermavalmistetta sekä katkarapuja tai silputtua lohta.

Maistuvia tarjottavia makeiden vohveleiden kanssa ovat marjat ja maustetut rahkat, mutta myös täyteläisempiä lisukkeita voi käyttää herkutteluhetkiin: vaahterasiirappia, jäätelöä, kermavaahtoa ja hilloa.

Kun puolitat ainekset, saat pienestä määrästä tähdepuuroa pari vohvelia yhdelle.

Ainekset 4–5 kpl annosta

Puuro-vohvelitaikina:
2
munaa
1
dl
kermaa, maitoa tai vaahdotettua vaniljakastiketta
½
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
tl
vaniljasokeria)
(1
rkl
sokeria)
50
g
voisulaa tai margariinia (esim. Becel, juokseva manteli-& kookosöljy)
Paistamiseen:
voisulaa tai margariinia

Ohje

  1. Kaurapuuro, jota käytetään taikinaan, saa olla paksua ja jäähtynyttä. Sekoita joukkoon munat ja kerma, maito tai vaniljakastike. Mikäli käytät vaahtoutuvaa kermaa tai vaniljakastiketta, voit vaahdottaa ne, jolloin saat kuohkeamman vohvelitaikinan.

  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vispaten mukaan. Lisää lopuksi voi- tai margariinisula.

  3. Anna taikinan turvota noin 10 minuuttia.

  4. Paista taikina vohvelipannulla paksuiksi vohveleiksi, käytä rasvaa paistamisessa. Rasvan maku vaikuttaa vohvelien makuun.

  5. Tarjoile kuumina suolaisten tai makeiden täytteiden kera.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.