Pinaattiohukaiset ovat klassinen herkku, joka maistuu niin arkena kuin viikonlopun brunssipöydässäkin! Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoilla valmistettu taikina on helppo käsitellä, ja saat sillä täydellisen pehmeät ja kestävät letut. Pakastepinaatti toimii oivallisesti, jos tuoretta pinaattia ei ole saatavilla.

Muista kuumentaa paistinpannu kunnolla ennen paistoa ja laskea lämpöä sen jälkeen – näin letut paistuvat tasaisesti eivätkä pala. Käännä letut, kun pinta alkaa hyytyä. Tarjoa pinaattiletut perunamuusin, raejuuston ja puolukkahillon kanssa, tai kokeile jotain uutta lisuketta oman makusi mukaan. 

Ainekset n. 6 annosta

Taikina:
2
munaa
5
dl
maitoa tai laktoositonta maitojuomaa tai kauramaitoa
1-1½
tl
suolaa
n. 2
l
pinaatinlehtiä (n. 150 g kypsänä)
30
g
voita tai margariinia
2
rkl
rypsiöljyä
Paistamiseen:
30
g
voita tai margariinia

Ohje

  1. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Vatkaa joukkoon neste, jauhot ja suola. Anna taikinan turvota noin 20 minuuttia.
  2. Paista sillä aikaa puhdistettua pinaattia isolla pannulla voi-öljyseoksessa 5 minuuttia. Anna seoksen jäähtyä muutama minuutti. Leikkaa pinaatti terävällä veitsellä hienoksi. Sekoita pinaattihakkelus lettutaikinaan.
  3. Kuumenna lettupannu kunnolla ja sivele lettupannun koloihin rasvaa. Anna rasvan sulaa ja kaada lettupannun koloihin taikinaa. Paista taikinasta lettupannulla pieniä lettuja molemmin puolin, käytä lastaa apuna lettujen kääntämiseen.
  4. Nauti kuumana sellaisenaan esimerkiksi puolukkahillon kanssa tai perunamuusin tai pastan kanssa.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.