Paista porsaansuikaleita kevyesti öljyssä ison kattilan pohjalla. Lisää silputtu sipuli, kuutioitu porkkana ja suikaloitu paloiteltu kaali ja kuullota hetken aikaa sekoitellen. Kaada joukkoon kiehuva vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää ohrasuurimot, mausta fondilla tai kuutiolla ja suolaripauksella. Keitä miedolla lämmöllä n. 40 min. eli kunnes kasvikset ja suurimot ovat kypsiä.
Kun käytät tattarisuurimoita, lisää ne vasta kypsymisen loppuvaiheessa 20-25 minuutin kiehumisen jälkeen. Tattarisuurimoiden kypsymisaika on vain 10-15 min. Tarkista keiton maku ja mausta lisää tarvittaessa. Sekoita keiton joukkoon loppuvaiheessa tuoreita yrttejä tai kuivatut yrtit aikaisemmin.
VINKKI: Keiton jälkiruuaksi maistuu esim. raikas mustikka- tai muu marjakiisseli.
Kommentteja ja keskustelua