• Porkkanarieskaan käytetään ruispohjaista puuroa, esim. tähteeksi jäänyttä aamupuuroa, jolloin rieskaan saadaan herkullinen rukiin maku. 
  • Porkkanaraaste tuo mehevyyttä ja makua rieskoihin.
  • Rieska maistuu sellaisenaan tai voin, juuston tai marmeladin kera. Pieni määrä siirappia terästää makuja.
  • Katso valmistusvideo, jossa esiintyvät Arja Elina Laine ja Huomenta Suomen Anu Korhonen.

Ainekset uunipellillinen, n. 20 palaa annosta

1
tlk
kermaviiliä (2 dl)
1
tl
mineraalisuolaa
1
muna
2
dl
porkkanaraastetta
(1
rkl
siirappia)
2-3
rkl
voisulaa

Ohje

  1. Sekoita jäähtyneen puuron joukkoon muut reseptin aineet. Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipellille ja levitä tasaiseksi.

  2. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla n. 20–25 min. Leikkaa uunista ottamisen jälkeen haluamasi kokoisiksi neliöiksi. Rieska maistuu lämpimänä sellaisenaan tai voin, juuston tai marmeladin kera.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.