Tässä reseptissä sämpylätaikina on kaaviloitu levyksi, jolle levitetään tuorejuustoa ja porkkanaraastetta. Tämän jälkeen levy kääritään rullaksi, viipaloidaan ja painellaan korvapuusteiksi.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, hunaja ja leseet. Alusta sämpyläjauhoilla hyväksi taikinaksi, lisää alustuksen välillä pehmeä rasva taikinaan.
Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Kaaviloi taikina jauhotetulla pöydällä isoksi suorakaiteenmuotoiseksi levyksi (30 x 60 cm).
Levitä levylle tuorejuustoa tasaisesti. Ripottele päälle porkkanaraastetta ja basilikasilppua. Kääri taikina rullalle ja leikkaa kolmioviipaleiksi kuten korvapuusteja tehtäessä. Painele puusteihin korvat.
Anna kohota hyvin uunipellillä leivinpaperin päällä. Voitele hunajavedellä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 12–15 min kauniin ruskeiksi.
VINKKI: Voit myös tehdä noin 3 cm:n levyisiä viipaleita rullasta ja laittaa ne kumolleen muffinivuokiin.
Karkeampi raaste tuo sämpyläpuustien täytteeseen enemmän rakennetta, mutta jos tykkää tasaisemmasta rakenteesta, niin porkkanat voi raastaa hienommaksi. Molemmat siis käyvät. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Porkkanasämpyläpuustit voi tehdä gluteenittomana käyttämällä gluteenittomia kauraleseitä ja jauhoina gluteenitonta jauhoseosta. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Säilyvätkö nämä huoneenlämmössä (niissä on kuitenkin tuorejuustoa) ja kuinka kauan? Vai täytyykö säilyttää jääkaapissa? Mitä, jos laittaisi täytteeksi esim. salamia / ilmakuivattua kinkkua..säilyisivätkö silti huoneenlämmössä?
Porkkanasämpyläpuustit ovat parhaimmillaan nautittuna vuorokauden kuluessa valmistamisesta. Sämpyläpuustit kannattaa säilyttää jääkaapissa niiden jäähdyttyä. Mikäli säilytysaika on pidempi, niin puustit kannattaa pakastaa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta