Haettu sivustolta 22.11.2024
Porkkanakakku maistuu yhtä ihanalta milloin tahansa. Joulun ajan porkkanakakkuun voit käyttää mausteeksi myös kanelia tai ripauksen chai-maustetta. Tämä kakku on myös mainio lahjavinkki.
Ainekset 10 annosta
3
kananmunaa
2½
dl
sokeria
2
tl
kanelia
2
tl
leivinjauhetta
1½
dl
rypsiöljyä
3
keskikokoista porkkanaa
Kuorrutus
200
g
tuorejuustoa tai sulatejuustoa
100
g
voita tai margariinia
¾
dl
tomusokeria
1
tl
vaniljasokeria
Ohje
- Riko kananmunat kulhoon ja mittaa joukkoon sokeri, vehnäjauhot, kaneli, leivinjauhe ja rypsiöljy. Sekoita.
- Kuori ja raasta porkkanat ja lisää taikinan joukkoon porkkanaraaste.
- Sekoita tasaiseksi.
- Jaa taikina pitkulaiseen vuokaan tai pyöreään noin 22 cm kakkuvuokaan.
- Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia tai kunnes taikina ei enää tartu puutikkuun.
- Kumoa ja anna jäähtyä.
- Valmista kuorrute.
- Mittaa tuorejuusto tai sulatejuusto, huoneenlämpöinen voi tai margariini, sekä tomusokeri ja vaniljasokeri keskenään ja vatkaa tasaiseksi.
- Levitä seos porkkanakakun pinnalle tai väliin ja pinnalle.
- Koristele kakku halutessasi mielesi mukaan ja säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.
Resepti:
Hellapoliisi
Reseptissä mukana
Kokeile myös näitä reseptejä
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R
Kommentteja ja keskustelua