Haettu sivustolta 21.11.2024
Leivo joulupöytään tai syötäväksi lahjaksi mehevä taatelileipä. Tällä reseptillä valmistat kaksi suorakaiteen mallista leipää leipävuoassa.
Ainekset 2 leipää annosta
5
dl
alkoholitonta olutta tai kotikaljaa
200
g
kuivattuja kivettömiä taateleita
50
g
hiivaa
¾
dl
siirappia tai fariinisokeria
1
tl
suolaa
75
g
sulatettua voita, margariinia tai rypsiöljyä
1
dl
GoGreen seesaminsiemeniä tai manteli- tai pähkinärouhetta
Vuokaan:
nokare voita tai margariinia
1
dl
seesaminsiemeniä
Ohje
- Laita olut tai kotikalja kulhoon ja laita joukkoon kivettömät taatelit. Anna seistä vähintään puoli tuntia.
- Liuota joukkoon hiiva. Lisää siirappi tai fariinisokeri ja suola. Vaivaa joukkoon vehnäjauhot ja ruisjauhot. Voit jättää taikinan löysäksi ja jättää osan jauhoista leivontavaiheeseen.
- Vaivaa vielä joukkoon sulatettu voi, margariini tai rypsiöljy sekä seesaminsiemenet tai manteli- tai pähkinärouhe.
- Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin tunti.
- Vaivaa taikinaa jauhoja apuna käyttäen ja nosta taikinat voideltuun ja seesaminsiemenillä jauhotettuun paistovuokaan.
- Kohota vielä puoli tuntia.
- Paista 225 asteessa ensin 15 minuuttia ja tiputa sitten lämpötila 200 asteeseen. Kypsennä vielä noin puoli tuntia.
Resepti:
Hellapoliisi
Reseptissä mukana
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R
Kommentteja ja keskustelua