Leivo joulupöytään tai syötäväksi lahjaksi mehevä taatelileipä. Tällä reseptillä valmistat kaksi suorakaiteen mallista leipää leipävuoassa.

Ainekset 2 leipää annosta

5
dl
alkoholitonta olutta tai kotikaljaa
200
g
kuivattuja kivettömiä taateleita
50
g
hiivaa
¾
dl
siirappia tai fariinisokeria
1
tl
suolaa
75
g
sulatettua voita, margariinia tai rypsiöljyä
1
dl
GoGreen seesaminsiemeniä tai manteli- tai pähkinärouhetta
Vuokaan:
nokare voita tai margariinia
1
dl
seesaminsiemeniä

Ohje

  1. Laita olut tai kotikalja kulhoon ja laita joukkoon kivettömät taatelit. Anna seistä vähintään puoli tuntia.
  2. Liuota joukkoon hiiva. Lisää siirappi tai fariinisokeri ja suola. Vaivaa joukkoon vehnäjauhot ja ruisjauhot. Voit jättää taikinan löysäksi ja jättää osan jauhoista leivontavaiheeseen.
  3. Vaivaa vielä joukkoon sulatettu voi, margariini tai rypsiöljy sekä seesaminsiemenet tai manteli- tai pähkinärouhe.
  4. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin tunti.
  5. Vaivaa taikinaa jauhoja apuna käyttäen ja nosta taikinat voideltuun ja seesaminsiemenillä jauhotettuun paistovuokaan.
  6. Kohota vielä puoli tuntia.
  7. Paista 225 asteessa ensin 15 minuuttia ja tiputa sitten lämpötila 200 asteeseen. Kypsennä vielä noin puoli tuntia.
Resepti:
Hellapoliisi

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.