Tee hiivaleipätaikina ja leivo taikinasta kaksi sarvea.
Kauli kohonneesta taikinasta kaksi levyä, kuten korvapuusteja tehdessä, ja levitä levyille porkkana- tai pestotäytettä, kääri rullalle.
Voit tehdä kaksi samanlaista tai molemmista oman makuiset.
Ainekset 2 kpl annosta
Ohje
-
Liuota hiiva, sokeri ja suola kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja jauhot ja alusta hyvin taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
-
Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja kaaviloi kumpikin n. 30 x 30 cm:n levyksi. Sekoita valitsemasi täyte ja levitä se tasaisesti levyille. Rullaa levyt (kääretortun tapaan) pidemmästä reunasta.
-
Laita täytetyt rullat sarven muotoon uunipellille kohoamaan. Anna kohota kaksinkertaisiksi peitettynä.
-
Tee pintaan viillot veitsellä vinottain n. 2 cm:n välein. Voitele maidolla tai vedellä ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita. Paista 225-asteisessa uunissa n. 20 min.
VINKKI: Kokeile lisätä täytteeseen luonnon yrttejä.