Ainekset 4:lle annosta

Sämpylätaikina 5 dl:
Maustamiseen:
oliivi- tai rypsiöljyä
valkosipulia
viher- tai rosépippurirouhetta
tuoreita tai kuivattuja yrttejä
pellavan-, kurpitsan-, unikon-, seesamin- tai auringonkukan siemeniä

Ohje

  1. Valmista sämpylätaikina jauhopussin ohjeen mukaan. Voit myös käyttää reseptiä "Näin leivot Myllyn Parhaita Sämpylöitä". Alusta taikina löysäksi, niin saat pehmeitä sämpylöitä ja leipiä. Leikkaa taikinapötkö (n. ⅓ taikinasta) paloiksi ja pyöritä sämpylöiksi. Sivele tai kasta öljyyn ja pyöräytä valitsemassasi mausteessa tai siemenissä.
  2. Nosta sämpylät voideltuun kakkuvuokaan parin sentin päähän toisistaan, anna kohota liinan alla ja paista 200-asteessa 25-30 minuuttia leivän koosta riippuen.

  3. Voit myös valmistaa leivät korvapuustin tapaan. Kauli taikina, sivele öljyllä ja levitä päälle vähän murskattua valkosipulia ja ripottele pinnalle tuoreita silputtuja yrttejä ja/tai siemeniä. Kääri rullalle ja nosta pellille, paina korvapuustin tapaan ja anna kohota ennen paistamista (225-asteessa 10-13 min.) Tai nosta leikatut rullapalat voideltuun vuokaan parin sentin välein leikkauspinta ylöspäin. Kohota ja paista 200-asteessa 25-30 minuuttia.

  4. Jos haluat oikein pullean runsaasti pursuavan leivän, pyörittele vähän isompia pullia ja nosta ne esim. pitkään vuokaan lähes kiinni toisiinsa. Anna kohota ja paista 200-asteessa koosta riippuen 25-40 minuuttia. Leipä on kypsä, kun se kopisee ontosti pohjaan koputettaessa.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.