Ainekset kaksi leipää annosta

50
g
hiivaa
1
tl
suolaa
6
dl
kädenlämpöistä vettä
Täyte:
1
prk
pestoa (185 g)
150
g
(laktoositonta) juustoraastetta
100
g
salamia suikaloituna

Ohje

  1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola. Sekoita joukkoon leseet, ruisjauhot sekä vehnäjauhot. Alusta taikinaa niin kauan, että se irtoaa kulhon reunoista. Taikina saa jäädä löysäksi.
  2. Anna kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä noin tunti. Jaa taikina kahteen osaan. Pyörittele taikinapaloista pitkät pötköt ja kauli ne suorakaiteen muotoisiksi levyiksi.
  3. Levitä taikinoiden päälle pestoa, juustoraastetta ja salamisuikaleita. Kääri pötköt kääretortun tapaan. Taivuta taikinapötköt soikioiksi leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Anna soikioiden kohota noin 20 minuuttia.
  4. Leikkaa saksilla kielekkeitä taikinan pintaan ja taivuta ne vuorotellen vasemmalle ja oikealle niin, että tulos näyttää palmikolta. Paista leipiä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Vinkit

Nosta italialainen leipä keskelle pöytää koristeeksi ja anna vieraiden murtaa siitä paloja. Levitteitä ei tarvitse, sillä pesto ja salami mehevöittävät leivän.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.