• Suolaisten muffinien leivonta on yhtä helppoa kuin makeidenkin, niistä saa helpolla vaihtelua pasteijoille.
  • Porkkanasatoa riittää myös muffineihin, raasta porkkana muffinitaikinaan mahdollisimman hienoksi.
  • Samalla ohjeella voit myös tehdä irtovuokaan matalan suolaisen porkkanakakun, paiston jälkeen voit halkaista kakun täytekakun tapaan, kostuttaa porkkanamehulla ja käyttää täytteenä tuorejuustoa.

Ainekset noin 15 kpl annosta

2
tl
leivinjauhetta
1
tl
yrttisuolaa
1
tl
rakuunaa (tai tuoretta yrttiä)
2
porkkanaa raasteena (n. 150 g)
1
iso sipuli (100 g pakastesipulia) kuutioina tai 1-2 paprikaa kuutioina
2-3
valkosipulinkynttä hienonnettuna
2
dl
(laktoositonta) kermaviiliä
1
rkl
juoksevaa hunajaa
½
dl
öljyä
1
munaa

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Mikäli et pidä sipulista, voit käyttää enemmän porkkanaraastetta. Lisää muut aineet sekaan.
  2. Jaa taikina muffinivuokiin tai muffinipellille ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 20 min.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.