Lasagnea valmistetaan usein iso uunivuoallinen, mutta tässä ohjeessa paljastetaan, miten voi valmistaa lasagnea vain yhden hengen annoksen.
Pikalasagnea tehtäessä 2 tavallista lasagnelevyä esikeitetään paistinpannulla kiehuvassa vedessä - tämä nopeuttaa huomattavasti ruoan valmistumista.
Samalla ohjeella voi valmistaa ruokaa kahdellekin, valmistat vain kahteen annosvuokaan molempiin yhden hengen annokset eli tee yhteensä kaksinkertainen annos.
kukka- ja /tai parsakaalia, broccolinia tai parsaa
1
rkl
öljyä
1
dl
tomaattista pastakastiketta, tacokastiketta, ketsuppia ja tomaattia tms.
n. 50
g
kalkkuna tms. leikkelettä kuutioina
30
g
pippurituorejuustoa
2
dl
kermaa ja / tai maitoa
(suolaa, mustapippuria, basilikaa)
n. 2
rkl
juustoraastetta
Ohje
Kuumenna vesi kiehuvaksi paistinpannulla, lisää suola ja öljy. Keitä lasagnelevyt kypsiksi eli noin 8 minuuttia – katso, että levyt eivät mene päällekkäin. Valuta vesi pois lasagnelevyistä.
Paloittele levyjen kypsyessä parsakaalit, broccolinit tai parsat pieniksi paloiksi ja paista ne pannulla nopeasti öljyssä. Lisää joukkoon kaikki muut kastikkeen aineet. Maista sopiva vahva maku, sillä pastalevyt tulevat imemään lasagnessa itseensä makua.
Lusikoi kastiketta voidellun uunin kestävän kulhon tai annosvuoan pohjalle. Nosta kastikkeen päälle puolikas lasagnelevy ja sen päälle kastiketta, toista 4 kerrosta, kunnes kaikki ainekset ja kaikki 4 levynpuolikasta on käytetty. Jätä päällimmäiseksi kerrokseksi pastakastike.
Ripottele pinnalle juustoraastetta. Gratinoi lasagneannosta 250-asteisen uunin toiseksi ylimmällä ritilätason päällä noin 10 minuuttia – tarkista, miten uunisi paistaa, siirrä tarvittaessa kauemmas uunin ylävastuksista.
Tarjoile pikalasagnen kanssa esimerkiksi tomaattilohkoja.