chunky salsa- tai mango-papaya salsa -kastiketta (100-200 g)
250
g
Härkis-härkäpapuvalmistetta
n. 250
g
kasvirasva- tai tavallista tuorejuustoa
Vuokien voiteluun:
1
rkl
rypsiöljyä
Ohje
Tee yksi annos tuorepastaa erillisen tuorepastaohjeen mukaan. Muotoile se ohuiksi pieniksi vuokiesi kokoisiksi lasagnelevypaloiksi.
Valmista härkistäyte. Hauduta sipulisilppu voissa paistinpannulla miedolla lämmöllä, lisää murskattu valkosipuli, pieneksi pilkotut tomaatit ja maustavat aineet. Anna kiehahtaa. Lisää lopuksi härkis ja tuorejuusto, kuumenna nopeasti. Mausta ruokailijoille sopivan voimakas maku, lisää tarvittaessa maustavia aineita. Ota pannu pois liedeltä.
Levitä jokaiseen voideltuun uuninkestävään pikkuvuokaan ohut kerros härkistäytettä ja peitä se tuorelasagnelevyllä. Levitä levyn päälle uusi kerros täytettä ja aseta toinen levy päälle ja levitä siihen taas täytettä ja aseta vielä kolmas levy päälle. Levitä ylimmän levyn pinnalle vielä ohut kerros härkistäytettä. Kypsennä annoslasagneja 225-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 25 minuuttia kauniin väriseksi. Anna kuuman ruoan vetäytyä 10 minuuttia ennen ruokailua.