Leivo kaurasta ja tummista jauhoista suklaaherkkuja.

Tumma suklaa peittää mainiosti tummat jauhot ja kaura vahvistaa suklaan makua.

Kookoskerma antaa makuun mukavan säväyksen, mutta muutkin kermavalmisteet sopivat. 

Ainekset 20 kpl annosta

2
dl
tummaa sokeria
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
2
rkl
tummaa kaakaojauhetta
100
g
tummaa suklaata rouheena
3
munaa
100
g
voisulaa tai juoksevaa margariinia
2
dl
kookoskermaa (200 g)
Suklaasydän:
100
g
pikkupaloja tummaa suklaata
Päälle:
100
g
tuorejuustoa
dl
tomusokeria
2
rkl
tummaa kaakaojauhetta
nonparelleja tai suklaalastuja

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet ja suklaarouhe keskenään. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina pieniin muffinivuokiin, esim. silikonisiin.

  2. Paina lopuksi jokaisen muffinin keskelle puolikas pala suklaata tai halutessasi oikein suklaisen lopputuloksen, laita kokonainen pala. 

  3. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.  Voit halutessasi kuorruttaa muffinit: Vatkaa tomusokeri ja kaakaojauhe tuorejuuston kanssa vaahdoksi.

  4. Pursota jääkaappikylmää kuorrutetta jäähtyneiden kuppikakkujen päälle kauniisti. Koristele nonparellein tai suklaalastuin. 

VINKKI! Kokeile myös superhelppoja klassisia muffinssejamme!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.