tummaa suklaata (vegaanista, ei maitoa sisältävää)
100
g
maapähkinävoita (vegaanista)
½-1
dl
tomusokeria
Pinnalle:
tuoreita mustikoita tai pensasmustikoita
Ohje
Sulata ensin margariini liedellä kattilassa tai mikrossa kipossa. Lisää kuuman rasvan joukkoon suklaapalat ja kuumenna vielä pieni hetki niin, että suklaa sulaa. Muussaa banaani haarukalla, sekoita sen joukkoon jogurtti.
Sekoita kuivat aineet yhteen kulhossa, lisää banaani-jogurttiseos ja suklaa-margariiniseos joukkoon. Kääntele lopuksi jäiset mustikat taikinaan.
Levitä paperiset muffinivuoat uunipellille ja lusikoi taikina vuokiin.
Paista 200 asteisen uunin keskitasolla n. 15 minuuttia, älä paista liian tummiksi. Anna jäähtyä.
Sulata tumma suklaa, anna sen jäähtyä hetki. Sekoita jääkaappikylmä maapähkinävoi sekaan ja lisää vähitellen ½-1 dl tomusokeria niin, että seos paksunee pursotettavaksi. Lusikoi kuorrute tähtityllalla varustettuun pursotuspussiin ja pursota kuorrutetta kauniisti muffinien päälle. Koristele muffinit mustikoilla ennen kuin kuorrute kovettuu.