Valmista kerralla herkullinen pellillinen kaura-omenapiirakkaa, joka riittää suuremmallekin joukolle. Piimäpohjainen taikina tekee piirakasta erityisen mehevän, mutta voit halutessasi käyttää myös valmista pakastetaikinaa, kuten Kauramurotaikinaa. Jos piirakkaa jää yli, pakasta se ja tarjoile myöhemmin mikrossa lämmitettynä jäätelön kera. Tämä kaura-omenapiirakka pellillinen on täydellinen valinta, kun haluat tarjota maukasta ja helppoa kotileivonnaista.
Sari Havas, Marco Bjurström ja Arja Elina Laine valmistivat pellillisen omenapiirakkaa I love me -messuilla lokakuussa 2014, katso video alta.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vaniljasokeri ja hiutaleet jauhoihin ja sooda piimään. Lisää jauho-hiutaleseos taikinaan vuorotellen margariinin ja piimän kanssa. Anna taikinan turvota omenien pilkkomisen ajan.
Lohko omenat ohuiksi lohkoiksi kulhoon, jossa on sitruunamehua (jotta omenat eivät tummu). Aseta leivinpaperi reunalliselle uunipellille, voitele paperi ja levitä sille kauraleseitä. Kaada ja levitä taikina siihen. Asettele omenalohkot piirakalle.
Ripottele pinnalle kanelia ja kauraleseitä. Paista 200-asteisen uunin alaosassa n. 30 min. Omenapiirakka on hyvää vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
VINKKI: Tee piirakka vielä helpommin käyttämällä pohjana Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa tai Pyöreä Piirakkataikinaa, makea. Pellilliseen tarvitset 2 pkt taikinaa tai voit tehdä 2 pyöreää piirakkaa.