Haettu sivustolta 24.11.2024
Kesäkurpitsasta voi valmistaa pastakuppeja, jotka toimivat alkupaloina tai lisukkeena, miksipä ei myös välipalana. Voit keittää pastat tätä varten tai käyttää tähteeksi jäänyttä makaronia.
Koverra leveät kesäkurpitsaviipaleet, niin saat kuppeja, joihin voi lusikoida täytettä sisään. Nopea paisto uunissa riittää. Samalla ohjeella voit valmistaa myös kesäkurpitsaveneitä, niitä varten kesäkurpitsat halkaistaan pitkittäin ja täytetään samoin kuin tässä ohjeessa.
Ainekset noin 10 kpl annosta
Kupit:
2
isoa kesäkurpitsaa
Täyte:
1
pieni sipuli
1
rkl
rypsiöljyä
200
g
jauhelihaa tai porsaanlihasuikaleita
½
tl
rouhittua pippurisekoitusta
½
tl
suolaa
½
tl
rakuunaa (tai 1 rkl tuoretta silputtua rakuunaa)
100
g
parmesaanituorejuustoa
1
dl
mozzarellajuustoraastetta
Ohje
- Keitä kauramakaronit pakkauksen ohjeen mukaisesti kypsäksi, valuta vesi pois. Voit käyttää myös tähteeksi jäänyttä kaurapastaa (noin 2½ dl kypsää).
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Puhdista kesäkurpitsat ja leikkaa ne 4–5 cm:n viipaleiksi. Aseta ne kumolleen ja koverra viipaleiden keskustaa pois lusikalla lähes pohjaan asti niin, että pyörylöihin jää ehjät pohjat.
- Kuori ja hienonna sipuli, paista se pannulla öljyssä. Lisää joukkoon ruskistumaan jauheliha tai pieneksi kuutioitu porsaanliha. Kuutioi kesäkurpitsojen koverretut sisustat ja lisää niistä vajaa puolet pannulle (loput voit käyttää salaattiin), lisää myös mausteet ja jatka paistamista 10 minuuttia välillä sekoitellen.
- Lisää joukkoon keitetyt makaronit ja tuorejuusto. Tarkista hyvä maku.
- Asettele kesäkurpitsakupit uunipellille leivinpaperin päälle. Täytä kupit seoksella kukkuraisiksi. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
- Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla 7–10 minuuttia. Tarjoile esimerkiksi lämpiminä alkupaloina tai pääruoan lisukkeena.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R
Kommentteja ja keskustelua