kanttarelleja, haperoita tai tatteja saaliin mukaan tai 1 rasia (200 g) herkkusieniä
2
rkl
rypsiöljyä
mustapippuria
ripaus suolaa
100-200
g
feta-, salaatti- tai muuta vastaavaa juustoa kuutioina
tuoreita yrttejä esim. minttua, persiljaa tai kirveliä
Ohje
Suikaloi kesäkurpitsa ja paloittele sienet. Paista sieniä pannulla omassa liemessään kunnes neste on haihtunut.
Lisää öljy ja kesäkurpitsaviipaleet ja jatka paistamista sekoitellen, kunnes kesäkurpitsa on rapean kypsä. Lisää valutetut juustokuutiot ja mausta mustapippurilla.
Anna lämmetä ja lisää joukkoon runsaasti tuoreita yrtin lehtiä. Tarjoa juuri keitetyn ja valutetun pastan kanssa.
Tein tänään Kesäkurpitsapastaa ja olipa herkullista. Sopi hyvin eläkeläisen kukkarolle kun kesäkurpitsat olivat omasta pihasta ja sienet puolukkaretken sivutuotteena metsästä.