aurinkokuivattujen tomaattien öljyä (tavallinen tai rosmariini)
100
g
aurinkokuivattuja tomaatteja pilkottuna (tavallinen tai rosmariini)
150
g
vegaanista tuorejuustovalmistetta (esim. Oatly kasvislevite)
1
rkl
rosmariinia (kuivattua tai tuoretta)
1
tl
suolaa
Lisäksi:
200
g
kaura- tai muuta vegaanista ranskankermavalmistetta
Ohje
Kiehauta vesi kattilassa, lisää suola ja suurimot. Anna kypsyä 20 min, jos vettä jää, valuta se pois lävikössä. Saat 3½ dl kypsiä suurimoita.
Paista härkäpapuvalmiste tai Nyhtökaura nopeasti pannulla aurinkokuivattujen tomaattien tölkistä valutetussa öljyssä. Sekoita pilkotut aurinkokuivatut tomaatit, keitetyt valutetut suurimot ja tuorejuusto joukkoon, mausta rosmariinilla ja suolalla. Maista mieleinen maku.
Käytä täytteen kuorina kesäkurpitsoja. Leikkaa kesäkurpitsat pitkittäin halki ja koverra sisus pois ruokalusikalla. Täytä kesäkurpitsat valmistamallasi täytteellä kukkuroilleen.
Paista täytetyt kesäkurpitsat grilliritilällä melko miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia niin, että kuoriin tulee kaunista grillattua väriä. Voit välillä sivellä täytteen ja kurpitsan leikkauspintoja aurinkokuivattujen tomaattien öljyllä.
Tarjoile sellaisenaan kauraranskankerman kanssa. Lisänä voit tarjoilla raikasta salaattia ja / tai muita grilliruokia.