Pasta bolognese on monessa perheessä tuttu arkiruoka. Kastikkeen joukkoon kannattaa paloitella herkullisia ja terveellisiä vihanneksia, kuten porkkanaa ja palsternakkaa. Myös juuriselleri ja juuripersilja sopivat bolognesekastikkeeseen. Tarjoa seuraksi spagettia.

Ainekset 4 annosta

400
g
naudan jauhelihaa
½
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
2
porkkanaa
1
palsternakka
3
rkl
rypsi- tai oliiviöljyä
2-3
rkl
tomaattipyreetä
800
g
tomaattimurskaa
1-2
tl
kuivattua oreganoa tai basilikaa
(2
rkl
vehnäjauhoja + 2-3 dl vettä)
Pinnalle
tuoretta basilikaa
Lisäksi

Ohje

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsennystä.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  3. Kuori porkkanat ja palsternakka ja leikkaa suikaleiksi.
  4. Kuumenna rypsi- tai oliiviöljy paistokasarissa tai kattilassa ja paista ensin jauheliha kauttaaltaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla
  5. Lisää joukkoon sipuli, valkosipuli, porkkana ja palsternakka. Kääntele hetki kovalla lämmöllä.
  6. Lisää sitten tomaattipyree, tomaattimurska ja kuivattu oregano tai basilika. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia.
  7. Lisää halutessasi joukkoon vesi-vehnäjauhoseos ja anna kiehua vielä noin viisi minuuttia välillä sekoittaen.
  8. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.
  9. Keitä seuraksi Myllyn Paras Spaghettia pakkauksen ohjeen mukaan.
  10.  Koristele annos basilikalla.
Resepti:
Hellapoliisi

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.