Ainekset 4-6:lle annosta

400
g
tuoretta parsaa
30
g
voita
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
9
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio (tai 1rkl kasvisfondia)
2
dl
valkoviiniä
50
g
parmesanjuustoa
½
sitruunan mehu
tuoretta timjamia
sitruunapippuria
suolaa

Ohje

  1. Laita vesi kiehumaan korkeaan kattilaan ja lisää suola. Kuori parsat kevyesti kuorimaveitsellä ja leikkaa niiden tyvestä n.1 cm pala pois. Keitä parsoja muutama minuutti, valuta vesi ja jäähdytä hetki.

  2. Pilko sipulit ja valkosipulit pieniksi kuutioiksi. Kuullota niitä hetki pannulla voissa ja lisää riisi. Lisää sekaan kasvisliemikuutio/fondi sekä vuorotellen vettä ja valkoviiniä. Anna kieuhua miedolla lämmöllä kannen alla n.20 min. Lisää parmesanjuusto sekä mausteet. Paloittele parsat ja sekoita risoton joukkoon.

  3. Tarjoile risotto joko pääruokana tai lisukkeena.

Resepti:
Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.