Ainekset Lisäkkeeksi 6:lle annosta

dl
kokonaisia tai rikottuja ohrasuurimoita (esikypsytettyjä)
1
l
vettä
1
tl
suolaa
pala
chiliä
Lisäksi:
1
iso
punasipuli tai 2-3 kevätsipulia varsineen
4
tomaattia
½
kurkkua
1
dl
hienonnettua tuoretta persiljaa
1
dl
hienonnettua tuoretta vahvaa minttua
1
dl
sitruunamehua
½
dl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria

Ohje

  1. Keitä suurimot suolalla ja pilkotulla chilillä maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi. Kaada lävikköön, huuhdo nopeasti kylmällä vedellä ja valuta.
  2. Ohrasuurimoiden kypsyessä leikkaa sipuli, tomaatit ja kurkku pieniksi kuutioiksi. Silppua yrtit hienoksi. Lisää kuutiot ja yrttisilppu valutettujen kypsien suurimoiden joukkoon. Purista mukaan sitruunamehu, lisää öljy, mausta suolalla ja mustapippurilla.
  3. Anna suurimosalaatin maustua jääkaapissa noin tunnin ajan ennen tarjoilua. Tabbouleh sopii mainiosti lihan, kalan tai kanan ruokaisaksi lisäkkeeksi.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Satu Nyström/A-lehdet

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.