kokonaisia tai rikottuja ohrasuurimoita (esikypsytettyjä)
1
l
vettä
1
tl
suolaa
pala
chiliä
Lisäksi:
1
iso
punasipuli tai 2-3 kevätsipulia varsineen
4
tomaattia
½
kurkkua
1
dl
hienonnettua tuoretta persiljaa
1
dl
hienonnettua tuoretta vahvaa minttua
1
dl
sitruunamehua
½
dl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Ohje
Keitä suurimot suolalla ja pilkotulla chilillä maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi. Kaada lävikköön, huuhdo nopeasti kylmällä vedellä ja valuta.
Ohrasuurimoiden kypsyessä leikkaa sipuli, tomaatit ja kurkku pieniksi kuutioiksi. Silppua yrtit hienoksi. Lisää kuutiot ja yrttisilppu valutettujen kypsien suurimoiden joukkoon. Purista mukaan sitruunamehu, lisää öljy, mausta suolalla ja mustapippurilla.
Anna suurimosalaatin maustua jääkaapissa noin tunnin ajan ennen tarjoilua. Tabbouleh sopii mainiosti lihan, kalan tai kanan ruokaisaksi lisäkkeeksi.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Satu Nyström/A-lehdet