Ainekset 4 limppua annosta

1
l
palsternakkasosetta
½
l
piimää
75
g
hiivaa
1½-2
dl
siirappia
½
rkl
suolaa
½
rkl
murskattua fenkolia
1
rkl
paprikajauhetta

Ohje

  1. Lämmitä palsternakkasose kädenlämpöiseksi. Lisää palsternakkasoseeseen lämmin piimä, piimätilkkaan liotettu hiiva, siirappi ja mausteet. Alusta jauhoilla notkeahko taikina.
  2. Anna taikinan kohota lähes kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinan alla. Jaa taikina neljään osaan ja leivo ne sileäpintaisiksi limpuiksi.
  3. Anna limppujen nousta liinalla peitettyinä tunnin verran.
  4. Paista limppuja 180-asteisessa uunissa lähes tunti. Jos paistat leivät sähköuunissa, siirrä ne 40 minuutin kuluttua uunin ritilälle. Näin saat rapeamman ja maukkaamman pinnan limpuille. Voitele vielä kuumat leivät siirappivedellä.
Resepti:
Kaija Nieminen, Kausala. Iltalehden Kotikokki -kilpailun parhaimmistoa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.