Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen. Lisää siirappi, punajuurisose ja 6 dl hiivaleipävehnäjauhoja ja sekoita. Anna taikinajuuren käydä puolisen tuntia niin, että se alkaa kuplia. Mikäli haluat enemmän makua taikinaan, anna juuren tekeytyä pidempään viileässä esim. jääkaapissa yön yli.
Valmista taikina lisäämällä juuritaikinaan suola, maustavat aineet, rasva ja vaivaa sekaan jauhoja niin, että taikina jää melko löysäksi. Laita taikinaa pitkiin tai renkaanmallisiin voideltuihin uunivuokiin tai leipä-, kakku- tms. vuokiin. Taikinaa riittää puoleen väliin asti vuokaa. Voit myös leipoa taikinasta heti alustuksen jälkeen 2-3 isoa leipää.
Kohota leivät kaksinkertaisiksi peitettyinä. Pistele tai koristele pinta viilloin. Paista leipiä 200-asteisen uunin alatasolla 30-35 min kauniin ruskeiksi. Voitele leipien pintaa paiston aikana siirappivedellä. Anna leipien jäähtyä ennen kumoamista.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Vinkit
Samalla ohjeella saat pieniä leipäsiä, kun jaat taikinan isohkoihin muffinivuokiin. Paistoaika muffinivuokien koosta riippuen 12-20 min.
Katso videovinkit
Voidaksesi katsoa videon, sinun pitää ensin hyväksyä kohdistamisevästeet. Siirry ja hyväksy "Kohdistamisevästeet".
Kommentteja ja keskustelua