Paistettuun riisiin ei yksinkertaisesti voi olla törmäämättä Bangkokin tuhansissa katukeittiöissä, ja ruokalaji esiintyy Thaimaassa takuuvarmasti muodossa tai toisessa joka ikisen ravintolan ruokalistalla. Jokaisella Aasian maalla on oma reseptinsä paistetulle riisille, ja usein kyseessä on edellisiltä aterioilta ylijääneiden riisien ja lisukkeiden hyödyntämisestä. Aasian pyttipannua siis.
Oheinen resepti on vain suuntaa antava ja paistovaiheessa voit upottaa mukaan pilkottuna ja pätkittynä melkein mitä vaan vihreää parsakaalista paksoihin. Broilerin sijasta voit kokeilla ohueksi siivutettua possua tai katkarapuja, ja arkinen jauhelihakin toimii. Tarjoa pilkottujen limeviipaleiden ja kirpsakan prik nam pla -kastikkeen kera.
Lämmitä öljy todella kuumaksi leveällä paistinpannulla tai wokissa. Lisää valkosipuli ja chili. Paista jatkuvasti käännellen muutama sekunti. Lisää pilkottu broileri ja paista jatkuvasti sekoittaen 2-3 minuuttia.
Lisää pannulle keitetty riisi ja sipuli, kalakastike, soijakastike sekä tomaatti. Jatka paistamista pari minuuttia jatkuvasti käännellen. Siirrä kaikki ainekset pannun toiseen laitaan ja riko vapaaksi jääneelle puoliskolle kananmuna. Sekoita riisi munien joukkoon.
Kommentteja ja keskustelua