Haettu sivustolta 22.11.2024
Taina Risto, Anna Perho ja Arja Elina Laine tekivät ohrawokkia I love me -messuilla lokakuussa 2013, katso video alta.
Ainekset 5-6:lle annosta
2
rkl
aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
1
iso sipuli renkaina
300
g
suppilovahveroita tms. sieniä
4
dl
vettä
1
rkl
kalafondia (tai 2 kalaliemikuutiota)
n.1
rkl
currytahnaa
1
tl
sitruunapippuria
1
tlk
kookosmaitoa (4 dl, mieluiten kevyttä)
1
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja
250
g
wok-pakastevihannessekoitusta (esim. thai)
2
rkl
sitruunamehua
400
g
lohisuikaleita
½
dl
tuoretta tillisilppua
Ohje
-
Kuullota sipuli ja puhdistetut sienet aurinkokuivattujen tomaattien öljyssä wokkipannulla. Lisää vesi, anna kiehahtaa. Lisää suurimot ja maustavat aineet. Anna kypsyä 15 min.
-
Lisää kookosmaito ja jatka kypsentämistä 15 min. Lisää lähes kypsän ohrasekoituksen joukkoon aurinkokuivatut tomaatit suikaleina, wokkisekoitus, sitruunamehu ja lohisuikaleet sekä tuoretta tilliä. Anna kypsyä viitisen minuuttia.
VINKKI: Jos et pidä sienistä, voit jättää ne pois. Ruoka toimii myös lämmitettynä seuraavana päivänä.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Reseptissä mukana
Kokeile myös näitä reseptejä
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R
Kommentteja ja keskustelua