Keitetyn riisin paistaminen antaa tutulle raaka-aineelle poikkeuksellisen maukkaan aromin.
Varioi tässä ohjeessa vihanneksia ja käytä sitä mikä on sesongissa juuri nyt.
Seesamiöljy, valkosipuli ja inkivääri kannattaa pitää aina käden ulottuvilla.
Kastikkeiden kanssa ei kannata kursailla: käytä rohkeasti jääkaapin perukoille unohtuneet pullonpohjat.
Ainekset 4:lle annosta
4
dl
keittämätöntä jasmiiniriisiä (tai 8 dl keitettyä riisiä)
1
dl
paahdettua seesamiöljyä
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
4
cm:n
pätkä inkivääriä, kuorittuna ja raastettuna
1
punainen chili karkeana silppuna
1
vihreä paprika lohkottuna
1
punainen suippopaprika lohkottuna
1
kesäkurpitsa ohuina siivuina
1
dl
soijakastiketta
½
dl
Sweet Chili -kastiketta (tai vastaavaa kaapin perältä löytynyttä maustekastiketta)
1/3
pkt
riisikakkuja
3
kevätsipulinvartta silputtuna
Ohje
Keitä riisi ja anna jäähtyä. Valmistele kasvikset.
Kuumenna grillin parilataso tai laakea paistinpannu ja kaada seesamiöljy pannulle.
Lisää kylmä riisi pannulle ja anna ruskistua kevyesti. Lisää joukkoon kaikki kasvikset ja pyöräytä muutaman kerran sekaisin paistamisen aikana. Mausta soijalla ja maustekastikkeella.
Murskaa riisikakut ja sekoita riisin joukkoon yhdessä kevätsipulisilpun kanssa. Pyöräytä muutaman kerran sekaisin ja tarjoa.
Kommentteja ja keskustelua