Jambalaya on espanjalaista paellaa muistuttava latinoruoka, josta on muodostunut paljon eri versioita ja se on laajalti levinnyt maailmalla.
Alun perin jambalaya on Louisianasta Etelä-Yhdysvalloista, mutta sen mausteisuus tulee etelämpää Karibian ja Meksikon makumaailmoista.
Riisin joukkoon on käytetty perinteisesti kasviksia, makkaraa, kanaa ja lihaa sekä äyriäisiä.
Cayennepippuri ja chili antavat jambalayalle tyypillisen vahvan maun. Jos et pidä kovin tulisesta ruoasta, käytä pienemmät määrät chiliä ja cayennepippuria.
Mikäli jotain ainesta ei ole, jätä se pois. Niin on aina toimittu jambalayan kanssa, siihen on käytetty parhaita saatavissa olevia "päivän" aineita.
Ainekset 6-8:lle annosta
Ohje
-
Viipaloi sipulit, hienonna valkosipulinkynnet, kuutioi munakoiso, hienonna chilipaprika. Kaada öljy wokkipannuun, lisää silputut ainekset paistumaan, lisää myös broilerinsuikaleet. Kuutioi kinkut ja makkarat ja sekoita ne pannulle muiden aineiden joukkoon.
-
Mittaa mukaan riisi ja pyöräytä pannulla muiden ainesten kanssa hetki. Lisää vesi ja maustavat ainekset. Anna kiehahtaa ja kypsyä 15 minuuttia välillä sekoitellen.
-
Pilko sillä aikaa paprikat. Lisää ne, säilyketomaatit ja maissit pannulle ja kypsennä vielä 5 minuuttia. Silppua mausteeksi timjamia ja lisää vielä hetkeksi kuumentumaan ravunpyrstöt.
Saat makoisan Suomi-paellan kun käytät siihen Irtonainen Riisi+Ohra -seosta tai Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimoita. Lientä tarvitaan tällöin hiukan enemmän, sillä ohra imee itseensä hyvin nestettä. Kypsymisaika on sama, kun käytät esikypsennettyjä (riisi+)ohrasuurimoita.
Kommentteja ja keskustelua