Nyhtölammas sopii hyvin pääsiäisen aikaan ruokiin ja leivonnaisiin täytteeksi, mutta toki nämä suolapalat toimivat ympäri vuoden.

Käytä ohjeeseen valmiiksi maustettua nyhtölammasta tai mausta lampaanliha itse mieleiseksi.

Voit käyttää ohjeeseen nyhtölampaan tilalla nyhtökauraa. Jos käytät nyhtökauraa, paista se ensin pannulla rapeaksi öljyssä.

Tarjoile suolapalat lämpiminä salaatin tai keiton kanssa.

Suolapalat sopivat myös alkupaloiksi tai illanistujaisiin.

Ainekset 25-30 kpl annosta

Täyte:
400
g
yrttimaustettua nyhtölammasta (esim. Pouttu)
n. 200
g
pestoa, esim. Pesto alla Genovese
n. 170
g
pekonia

Ohje

  1. Ota taikinalevyt sulamaan levyt erilleen levitettyinä. Mikäli käytät voitaikinaa, voit kaulia levyjä hieman pidemmiksi ja ohuemmiksi.

  2. Paista nyhtölammas uunissa pakkauksen ohjeen mukaan puolisen tuntia. Valitse valmiiksi maustettu versio tai mausta lampaanliha itse hyvin suolalla, valkosipulilla ja yrteillä ennen paistamista. Anna lihan jäähtyä ja hienonna se veitsellä hakkelukseksi.

  3. Levitä pestoa kaikille taikinalevyille tasainen ohut kerros. Lado päälle pekoniviipaleita vieri viereen. Levitä sen jälkeen nyhtölampaanliha pekonien päälle.

  4. Kääri levyt rullille pituussuunnassa (rullaustekniikka on sama kuin kääretortulla). Nipistä sauma yhteen kostuteuin sormin ja laita rulla sauma alaspäin. Leikkaa kustakin rullasta 5–6 viipaletta ja aseta ne väljästi leivinpaperille uunipellille.

  5. Paista 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 15 minuuttia kauniin värisiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.